Aarhus Arkitektskole fejrer 50-års jubilæum med udstilling

02.10.2015

50 års udvikling fra alternativ institution til internationalt anerkendt arkitektuddannelse kulminerer i en udstilling med 50 markante arkitekter og tegnestuer.

Aarhus Arkitektskole har i 50 år uddannet arkitekter. Og på trods af deres beskedne størrelse, har de påvirket udviklingen af højkvalitets design og arkitektur over hele verden. I den anledning fejrer arkitektskolen deres jubilæum og udvikling fra alternativ institution til international anerkendt uddannelse med en udstilling, der samler videoer 50 markante arkitekter, der har haft en betydning for skolen – heriblandt Zaha Hadid, C. F. Møller, Snøhetta og TRANSFORM. 

Udstillingen

Jubilæumsudstillingen udgøres af 50 hvide kuber – én for hvert år Aarhus Arkitektskole har eksisteret. Hver af de 50 film, der vises i de hvide, tragtformede kuber, er fra markante personligheder og arkitektstuer, der har været med til at gøre arkitektskolen til hvad den er i dag. Udover at være uddannet fra Aarhus Arkitektskole i 1997, er TRANSFORMS grundlægger, Lars Bendrup, tilknyttet skolen som forelæser og præsenterer en film om projektet Xian City Wall, der bragte en gylden løve hjem til tegnestuen. Jubilæumsudstillingen stiller spørgsmål til, hvordan arkitekturen påvirker og hvorfor vi har brug for arkitektur, og besvarer i samme vending spørgsmålet ved at vise, hvordan arkitektur forener samfundet – ikke kun, når vi mærker dens fysiske tilstedeværelse, men især også når vi involveres og engageres. 

Udstillingen åbner 2. oktober og slutter 15. november og har gratis entré.