TRANSFORM vinder rådhus

09.09.2016

I et stærkt team med Pluskontoret og Rambøll har TRANSFORM vundet konkurrencen om et nyt markant rådhus i Vejen.

Udvidelsen af Vejen Rådhus er et ambitiøst projekt, der med sin centrale beliggenhed i hjertet af Vejen vil få stor betydning for byen. Vores ambition er, at det nye rådhus vil byde velkommen med et nyt, imødekommende og moderne ansigt for et samlet Vejen Kommune.

Det nye rådhus samler 184 medarbejdere fra Direktionen, Udvikling & Erhverv, Teknik & Miljø og Borgerservice, så borgerne fremover vil få én central indgang til kommunen. Derved genskabes rådhuset og torvet som et knudepunkt i Vejen midtby.

Det vindende totalrådgiverteam har givet deres bud på to forskellige løsningsforslag: om- og tilbygning af rådhuset i form af en udvidelse med to etager i højden eller et nyt byggeri i fire etager med offentlige funktioner og kontorarealer samlet omkring et åbent atrium. I begge forslag er det tanken, at de enkelte etager placeres forskudt i facadeudtrykket, så skalaen nedbrydes, og der skabes attraktive balkoner og tagterrasser. Facaderne i begge forslag er nye og holdes i lyse, imødekommende og robuste materialer.

En væsentlig målsætning for TRANSFORM, Pluskontoret og Rambøll bliver at skabe en topmoderne arbejdsplads med optimale indretningsmuligheder og et godt arbejdsmiljø med integrerede muligheder for New Ways of Working bl.a. i form af fleksible, åbne kontormiljøer med øget fokus på indeklima.

Brugerinddragelse, som er en teamets spidskompetencer, indgår som et væsentligt redskab i udviklingen af optimale forhold for ansatte og borgere i det nye rådhus.

Det nye rådhus skal understøtte nye samarbejdsformer og øget videndeling mellem afdelinger og ansatte, så fordelene ved at samle flere administrative funktioner udnyttes bedst muligt. Rådhuset skal ud over at være en god arbejdsplads også tage godt imod de borgere, der benytter huset. Man skal føle sig velkommen i huset, samtidig med at det skal være let at finde rundt, og man skal føle, at systemet er effektivt. Kontakten til rådhustorvet og modtagelsen er derfor yderst vigtig.

I projektet for nyt Vejen Rådhus trækker TRANSFORM, Pluskontoret og Rambøll bl.a. på erfaringerne fra deres aktuelle samarbejde om opførelse af Rambøll Esbjergs nye DGNB-certificerede domicil. De tre rådgivere har tidligere samarbejdet om en række projekter og har hver især en omfattende portefølje af markante byggede projekter med mennesket i centrum.

Totalrådgiver: Rambøll A/S
Underrådgivere: TRANSFORM ApS og Pluskontoret A/S
Budget: 76 mio. kr. exkl. moms
Tidshorisont: Forventet ibrugtagning medio 2019