Kirkens Hus

Et by-hus til Varde

Varde er en smuk og helstøbt købstad med et naturligt centrum omkring Torvet og Sct. Jacobi Kirke. Det nye Kirkens Hus skal indgå i dette købstadsmiljø og respektere stedets brug af materialer, byens skala og de positive relationer der må opstå mellem byens dele.
Vi ønsker at bygge et klassisk og værdigt by-hus med plads til fællesskabet og med en tydeligt front mod Otto Frellos plads og kirken og med en indre ’gade’ hvorfra alle husets funktioner kan tilgås via et lyst og indbydende miljø. Faktisk er den indre gade netop ruten mellem præstegården og kirken og den indre gade skal emme af livsglæde, hjerterum og åbenhed. Alle er velkomne i dette rum og et sted for ånd og liv, og et naturligt mødested i Varde.

Bygningen opføres i rød tegl og vil således ’klikke ind’ med de røde nabo-bygninger og Sct. Jacobi Kirkes tunge facade – også delvist opført i tegl. Kirkens Hus står roligt og præcist ned i det eksisterede bymiljø, med klassisk værdighed og en vilje til at skabe rum og relationer omkring sig. Den lille by-plads, Otto Frellos Plads, foran bygningen er et godt sted at mødes – inden koncerter eller konfirmationsforberedelser.
Bygningens indre miljø er præget af træ og beton og har et strejf af noget moderne og solidt der kan stå smukt og funktionelt mange år frem og som også taler til de yngre generationer.
Kirkens Hus er et klassisk og værdigt byhus, der står tungt og selvbevidst ned i Vardes bymiljø og danner par med Sct. Jacobi Kirke – et nyt ’makkerskab’ i Vardes foreløbige 1000-årige historie.

Fakta

Projekt Kirkens Hus
Et by-hus til Varde
Klient Varde Sogns Menighedsråd
Kategori Erhverv, Kultur
Sted Varde, DK
År 2018 —
Størrelse 1.000 m2
Ydelse Konkurrenceforslag
Status Afsluttet
Akkvisition Konkurrence efter prækvalifikation
Budget ca. 13.000.000,- dkkr
Samarbejde INGENIØR'ne, TEKT
Team Lars Bendrup, Kristian Boye Thomsen, Florian Mayer, Mareike Reinhold