Rambøll

Nyt domicil til Rambøll Esbjerg

Rambølls nye hovedkvarter i Esbjerg er placeret tæt på byens centrum samt togstationen. Pladsen på Exnersgade er synlig fra både by- og havnesiden og vil reflektere Rambølls vigtige rolle i samfundet og Esbjerg. Domicilet er placeret præcist mellem byen og havnen - grundlaget for Rambølls forretning i Esbjerg.

Bygningen består af tre vinger indeholdende Rambølls tre hovedfagområder - olie/gas, vindenergi og konstruktion - med et samlende atrium i midten. Placeringen sikrer stor fleksibilitet og mulighed for at byde eksterne lejere ind i bygningen. Stueetagen er transparant og indbydende og huser receptionen, kantine/café, lounge og mødelokaler. Første til femte sal består af effektive og lyse kontorlokaler med flot udsigt over havn og by. Arbejdspladserne er placeret langs bygningens facader, mens mødelokaler og sekundære funktioner er placeret i midten. Sjette etage er en penthousesal med adgang til en stor tagterrasse, hvorfra man kan nyde udsigten over Esbjerg by, Esbjergs havnemiljøe og Nordsøen.

Fakta

Projekt Rambøll
Nyt domicil til Rambøll Esbjerg
Klient Rambøll og PFA
Kategori Indretning
Sted Esbjerg, DK
År 2014 — 2017
Størrelse 13.000 m²
Ydelse Arkitektrådgivning i totalentreprise
Status Afsluttet
Akkvisition Prækvalificeret projektkonkurrence, 1. præmie
Budget Fortroligt
Samarbejde Pluskontoret, Rambøll, CASA
Team Lars Bendrup, Lars Serup, Kristian Boye Thomsen, Lars Povlsen, Bastian Gerner, Steffen Dalsgaard Villadsen, Yao Chen, Charlotte Schmidt