Transforms profil

TRANSFORM er en tegnestue med base i Århus som har markeret sig i Danmark såvel som internationalt med projekter, der har fagligt fokus på urbane planer og urbane bygninger. Tegnestuen blev grundlagt af Lars Bendrup, Tom Nielsen, og Peter Hemmersam i slutningen af 90’erne i det frugtbare, faglige miljø omkring Arkitektskolen i Aarhus.

TRANSFORM er siden 2005 ejet og ledet af arkitekt maa Lars Bendrup. Lars Bendrup indehaver af TRANSFORM, udtaler:

”Vores kontor voksede ud af Arkitektskolen i Aarhus, og gennem årene har vi bibeholdt en meget stærk relation til skolen - som lærere, kritikere og samarbejdspartnere. Vi har også haft en stærk og frugtbar relation til andre yngre skandinaviske kontorer, vores samarbejder har i de sidste 10 år været meget energiske og dynamiske. Vores generation af danske arkitekter har haft en meget samarbejdsorienteret tilgang til faget - vi ønsker at lære, samarbejde og lade andre kommentere på vores arbejde.”

I 2008 modtog TRANSFORM førstepræmien i konkurrencen om konverteringen af Dansk Industris hovedkvarter på Rådhuspladsen i hjertet af København.

TRANSFORM startede opførelsen af DIs 50.000 m2 i 2010, og projektet afsluttedes i 2013. Udover BIBLIOTEKET - afsluttet i maj 2011 - kan man også besøge Hasle Bakker tæt på Århus. ’Klubøen Vejle’ - et nyt klubhus for de maritime klubber i Vejle blev indviet i 2014 og i Porsgrunn står det Maritime Museum i Norge færdigt. I januar 2016 åbnede KUNSTEN i Aalborg.

TRANSFORM har vundet adskillige nationale og internationale priser for deres arbejde og har 4 gange bidraget med materiale til Venedig Biennalen – arbejdet blev i 2006 tildelt den Gyldne Løve. Alle TRANSFORMS realisererede projekter er præmierede og BIBLIOTEKET i København er blevet hædret med både en MIPIM pris, samt 2 priser fra Københavns Kommune.