Copenhagen Business School

Byudvikling ved Fasanvej Station

CBS er Danmarks markante business universitet med stor gennemslagskraft i politik og medier.

Universitetet oplever en voksende tiltrækningskraft på landets studerende, og dets meget fordelagtige beliggenhed centralt på Frederiksberg og oven på metroens nye og gamle linjer vil sikre universitetets uomgængelighed og betydning i fremtiden.

CBS vil vokse i størrelse og indflydelse og kan blive et billede på hvordan Danmark og Vesten ønsker at forme sig i fremtiden – klogt, tæt, kreativt, heterogent, individuelt og med stor sammenhængskraft – til byen og samfundet.

Vi vil skabe verdens bedste byintegrerede campus, til gavn for både for studerende, medarbejdere og byens borgere.

CBS skal videreføre traditionen for Frederiksberg som vidensby og bidrage til Hovedstadens overordnede udvikling og vækst. CBS Campus skal stimulere nytænkning, eksperimenter, improvisation og originalitet. En moderne campus skal være med til at overvinde den inerti der rammer enhver organisation og tradition. Kunsten og arkitekturen skal være med til at skabe ’stedets ånd’ der forbinder fornuft og fantasi, drømme og disciplin, visioner og virkelighed.

CBS skal gribe den historiske mulighed som netop nu tilbydes for at skabe et samlet ’billede’ af campus – på et byplanlægningsmæssigt, landskabeligt og arkitektonisk niveau med Harvard, Oxford, Cambridge og Aarhus.

Fakta

Projekt Copenhagen Business School
Byudvikling ved Fasanvej Station
Klient Copenhagen Business School, Frederiksberg Kommune, Metroselskabet, Realdania
Kategori Landskab, Planlægning, Uddannelse
Sted København, DK
År 2014 —
Størrelse 31.000 m2
Ydelse Viderebearbejdning efter konkurrence
Status Igangværende, Lokalplan
Akkvisition 1. præmie i konkurrence efter prækvalifikation
Samarbejde C. F. Møller Architects, MOE
Team Lars Serup, Rune Christian Bach, Lene Hammer, Matias Vittrup Jakobsen, Bastian Gerner, Andreas Morsbøl, Joseph Christophersen, Kristian Græbild Brandsen, Alfonso Redondo