AARHUS, DK
AARHUS, DK
GÅRDRUMMET
GÅRDRUMMET
Gårdrummet er husets grønne oase, det samlende rum, hvor fællesskabet mellem beboerne også finder sted. Her kan der hygges, spilles boldspil, holdes fester, spises frokost med vennerne, og man kan nyde solen på altanerne og terrasserne.
A / KONTEKSTUELT VOLUMEN
A / KONTEKSTUELT VOLUMEN
Fællesskabets hus orienterer sig mod sine naboer med respekt og stolthed. Mod Katrinebjergvej går huset op i 4 etager i skala som Pigehjemmet, og mod det høje Basecamp i syd rejser huset sig op i 5 etager.
B / ÅBEN STUEETAGE
B / ÅBEN STUEETAGE
Fællesskabets hus får en stor og åben stueetage med synlig aktivitet over alle døgnets timer. Det bringer liv og varme til byen.
C / NORDFACADEN
C / NORDFACADEN
Den nordlige facade får markante skrå karnapper som giver facaden sin særlige karakter og orienterer sig mod øst-nord-øst for at optimere dagslyset i boligerne.
D / TILBAGETRÆKNINGER
D / TILBAGETRÆKNINGER
Markante spring og åbninger i facaden er markører for at her sker der noget særligt og her åbner huset sig for sine omgivelser.
E / HUSET PÅ BYENS GULV
E / HUSET PÅ BYENS GULV
Fællesskabets hus står ned på byens gulv og byder byens borgere indenfor i gårdrummet gennem de markante åbninger i facaden; porten og kolonnaden. Fællesskabets hus er et hus uden for og bagside.
F / TAGTERRASSE
F / TAGTERRASSE
På taget etableres en stor tagterrasse til beboerne, som komplementerer gårdrummet. Herfra er der gode kig ud over Katrinebjerg og Aarhus.
G / FLOW I BYGNINGEN
G / FLOW I BYGNINGEN
Fællesskabets hus har 3 trapperum, hvoraf det mest centrale etableres med elevator. Der er adgang til alle trapperum fra gaden eller via de indvendige fordelingsarealer. På denne måde bindes boliger, bygning og by stærkt sammen.
H / KLYNGER
H / KLYNGER
Fællesskabets hus består af 8 klynger med 9-14 boliger pr. klynge og med varierende boligstørrelser. Klyngerne er fordelt over husets etager og opdeles hvor ’forhus’ bliver til ’baghus’.
ANKOMST
ANKOMST
På hjørnet byder Fællesskabets Hus beboere og besøgende velkommen med et åbent og levende ansigt. Gennem stueetagens store vinduespartier oser huset af aktivitet og liv fra vaskeriet, workspace og makerspace. Unge mennesker studerer, udvikler, fester og inviterer hele verden indenfor. Over indgangen tegnes facaden af et markant relief, og de nord-østvendte karnapperne gløder af studieliv. Fra tagterrassen er der en fantastisk udsigt til byen og ud over hele Aarhus Bugten.
SITUATIONSPLAN
SITUATIONSPLAN
STUEPLAN
STUEPLAN
ANKOMSTRUMMET
ANKOMSTRUMMET
I ankomstrummet er der lys, luft og højt til loftet. Her mødes man på tværs af venskaber og forskelle, hvad enten man hænger ud, henter sin post, venter på vasken, eller måske det bare er tid til at nå næste kapitel i lektierne i workspace-zonen.
MULTIRUMMET
MULTIRUMMET
Multirummet er til livets fester og de stille studietimer. Herfra er der visuel kontakt til ankomstrummet, makerspace og workspace, hvorved der skabes et åbent og inkluderende studiemiljø med masser af liv og aktivitet. Langs hele facaden er der adgang til det grønne gårdrum med plads til ophold i solen.
1. ETAGE
1. ETAGE
2. ETAGE
2. ETAGE
3. ETAGE
3. ETAGE
KLYNGERUMMENE
KLYNGERUMMENE
I klyngerummene er der både plads til samlende aktiviteter og til at trække sig tilbage i loungen. klyngerummene kan udvides med store altaner som kan blive et stort aktiv for livet i Fællesskabets hus. Her kan nye venskaber og fællesskaber opstå.
BOLIGTYPE XS MED KARNAP
BOLIGTYPE XS MED KARNAP
4. ETAGE / TAGTERRASSE
4. ETAGE / TAGTERRASSE
TAGTERRASSE
TAGTERRASSE
Under den skyggefulde pergola er der plads til samvær og fællesspisning. Den store tagflade skaber et åbent og fleksibelt opholdsrum, hvor der kan plantes krydderurter, holdes bier, leges eller som frirum når der skal studeres under åben himmel. Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over Aarhus.
FACADE MOD NORD
FACADE MOD NORD
FACADE MOD ØST
FACADE MOD ØST
SNIT / FACADE MOD SYD
SNIT / FACADE MOD SYD
SNIT / FACADE MOD VEST
SNIT / FACADE MOD VEST