Grønttorvet Irishus

Facadedesign på tårn og karré

Grønttorvet i Valby forvandles over de næste år til en ny grøn bydel med 2.200 nybyggede boliger, børneinstitutioner, butikker, cafeer og en 23.000 m2 stor park.
Den stramme og flotte byplan indeholder 4 markante tårne som hver især og samlet bliver landmarks for den nye bydel. Hvert tårn behandles særskilt mht. facadedesign og relation til sin base. Projektet til byggefelt 4 dyrker et bybillede skabt af tunge teglblokke der samler sig omkring den centrale park. Det 15 etager høje tårn står roligt og tydeligt skulder ved skulder med sine naboer og er med til at definere kvarterets stærke byrum af gader og pladser. I teglfacaderne benytter vi et engelske forband og med 2 sten-farver kan et grafisk, varieret og legende udtryk opnåes på den store by-karré.

Den slanke tårnfacade skal opnå en balance mellem det regulære og det bevægede. Regulære tegninger af det horisontale og vertikale blander sig med de diagonale mønstre der løber hen over facaden og rundt om hjørnerne. Vinduerne skifter mellem at ligge i dybe huller og at ligge helt plant med teglfacaden.

Skåret i tårnets top afslører lidt af den indre grønne verden og er med til give en slankere og lettere fornemmelse til det store tårn.

TRANSFORM har designet og projekteret facaderne på hele bykarreen, der indeholder 152 boliger og 14.900 m2.

 

Fakta

Projekt Grønttorvet Irishus
Facadedesign på tårn og karré
Klient Ny Valby Udvikling A/S
Kategori Boliger
Sted Valby, DK
År 2016 — 2018
Størrelse 14.900 m2, 152 boliger
Ydelse Facadedesign og projektering
Status Opført
Akkvisition Indbudt konkurrence, 1. præmie
Samarbejde Årstiderne, INGCON
Team Lars Bendrup, Lars Serup, Kristian Boye Thomsen, Martin Legaard Hansen, Bastian Gerner
Fotograf Jens Markus Lindhe