Limfjordshuset

Ro- og Kajakklub i Struer

Struer ligger fantastisk placeret ved Limfjorden.
Byen nyder godt af den kystnære placering og kan tilbyde borgere og besøgende et storslået landskab at boltre sig i. Som endnu et tilbud om at komme tættere på vandet og Limfjorden ønsker Struer Kajakklub og Struer Roklub at ombygge og revitalisere de to klubbers nuværende klubhus til et imødekommende og inviterende hus. Et nyt og attraktivt foreningshus, der kan være et lokalt samlingspunkt for naturog vandoplevelser ved Limfjorden, og som kan være med til at sætte vandsporten på stedet i scene og invitere til nye fællesskaber og nye aktiviteter i det naturskønne område.

Med respekt for projektets beliggenhed lige ved stranden og vandet, er konceptet udviklet, så det på én gang tilpasser sig konteksten og samtidig markerer sig stærkt og smukt.

Den eksisterende bygning genbruges i så vid grad det er muligt, og benyttes primært til bådopbevaring og værksted. Ovenpå den eksisterende bygning bygges nye fælleslokaler med fællesrum, kontorer, omklædning, motionsrum og sauna. Mellem bygningerne på 1. sal opstår en stor fælles terrasse, som bliver samlingssted og giver ophold til både klubber og besøgende. To store siddetrapper leder op på terrassen fra hhv. P-arealet og strandsiden, og skaber herved et offentligt, inviterende flow, som åbner klubbernes aktiviteter op for omverdenen.
Den landskabelige bearbejdning består i at tilbyde et samlet terrasseområde foran klubben, hvor bådene kan klargøres, forbipasserende kan tage ophold, man kan betragte aktiviteterne og deltage i de ting, der sker. Her er det muligt at
være og opholde sig på forskellige siddetrin og siddeplinte på terrassen eller nyde udsigten fra den store siddetrappe mod terrassen på 1. sal.

Fakta

Projekt Limfjordshuset
Ro- og Kajakklub i Struer
Klient Struer Kommune
Kategori Transformation, Kultur
Sted Struer, DK
År 2016 —
Størrelse 850 m2
Ydelse Udarbejdelse af skitse og fondsansøgning
Status Igangværende
Akkvisition Direkte komission
Team Lars Bendrup, Lene Hammer, Lars Povlsen, Peter Svejgaard Svinth, Peter Christensen, Bastian Gerner
Fotograf Rasmus Hjortshøj, Martin Schubert