Parkbyen

Helhedsplan ved Sohngårdsholmsvej

Med en enestående beliggenhed på toppen af Sohngårdsholmbakken ligger Parkbyen og Egeparken. På en gang midt i byen – og midt i naturen.
Parkbyen er en del af et yderst attraktivt område med Golfparken som nærmeste nabo og den nye +Bus-linie lige uden for døren. Med blot 5 minutter til motorvejen, 2 minutter til Golfparken og 200 meter til de nærmeste indkøbsmuligheder ligger Parkbyen og Egeparken centralt placeret. Midt i naturen – men med bylivets faciliteter tæt på - som for eksempel Gigantium.

Projektet tegner en ny helhedsplan på den gamle universitetsgrund i Aalborg. I ca. 50 år - siden 1963 - husede grunden to institutter. Den grønne parkkarakter trækkes med ind på grunden og integreres på forskellig måde i bebyggelsens elementer. En række markante boligtårne placeres i kanten af grunden mod Golfparken. Boligerne har rummelige altaner med plantekasser og på toppen er der taghaver.

Et nyt Parkeringshus frigør fladeareal til grønne zoner. Markante stiforløb skaber nye forbindelser mellem parken og Sohngårdholmsvej og tilskynder til brug af cykel, gåben eller kollektiv trafik i området. Et nyt boligområde er vokset frem med en grøn profil og med gode forbindelser til den eksisterende by.

Fakta

Projekt Parkbyen
Helhedsplan ved Sohngårdsholmsvej
Klient Søren Enggaard A/S
Kategori Landskab, Planlægning, Transformation, Boliger
Sted Aalborg, DK
År 2015 —
Størrelse Nybyg boliger 37.500m2, 4.800m2 kommende boligbyggeri
Ydelse Konkurrenceforslag, helhedsplan, lokalplan, dispositionsforslag, alle faser projektering, opfølgning og landskab
Status Igangværende, 1. etape opført, 2. etape under opførsel
Akkvisition Inviteret parallelopdrag, 1. præmie
Samarbejde Søren Enggaard A/S, MOE, HP Byg
Team Lars Bendrup, Lene Hammer, Rolf Howalt Svendsen, Peter Svejgaard Svinth, Kristian Boye Thomsen, Peter Christensen, Trine Knorborg Jakobsen, Rune Chr. Bach, Bastian Gerner, Matias Vittrup Jakobsen, Martin Legaard Hansen
Priser Bygningspræmiering 2022 - Aalborg Kommune
Fotograf Rasmus Hjortshøj